BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Засилено полицейско присъствие по пътищата към зимните курорти от днес

Засилено полицейско присъствие по пътищата към зимните курорти от днес

9407 товарни автомобила и 1648 автобуса са проверени у нас по време на последната операция на ROADPOL, провела се от 8 до 14 февруари, съобщават от МВР.

От днес до 23 февруари е в ход нова специализирана полицейска операция за спазване на правилата за движение по пътищата, като в различните райони на страната тя ще е с различен акцент. Това съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“, ГДНП. По пътищата, където има засилен трафик на товарни автомобили, проверките към водачите им ще продължат. Засилено ще е полицейското присъствие по пътищата към курортите Боровец, Банско и Пампорово. Там ще се следи за спазване на скоростните режими. Освен това с потоците ще се движат мобилни екипи, чиято задача ще е недопускане на неправилни маневри. Главен инспектор Близнаков отправи апел към водачите, които ще пътуват през планинските проходи, да се движат със съобразена скорост и напомни за опасността от падащи камъни по това време на годината.

9407 товарни автомобила и 1648 автобуса са проверени у нас по време на последната операция на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – ROADPOL. Тя се проведе от 8 до 14 февруари. При товарните автомобили са установени 3478 нарушения, 148 от тях са свързани с техническата им изправност. В 10 случая са констатирани опасни технически неизправности и са наложени принудителни административни мерки. 10 са установените шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол, а един е управлявал след употреба на наркотични вещества. По време на проверките един водач е задържан за предлагане на подкуп на проверяващите. При автобусите са установени 281 нарушения, в по-голямата си част не са съществени. Установен е един водач, управлявал след употреба на алкохол.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 20

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!