BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За час са хвърлени около 70 бомби на снощите ексцесии

За час са хвърлени около 70 бомби на снощите ексцесии

Трима служители на СДВР, пострадали по време на снощните ексцесии в района около Народното събрание, разказаха пред медиите какво точно се е случило през изминалата вечер.

По думите им по всяка вероятност се касае за група провокатори, които пристигнали след 20 часа вечерта и се смесили с нормално протестиращите граждани. Тримата бяха категорични, че това са били хора, които умишлено търсеха провокация и агресия с органите на реда.

,,Участвал съм в много протести, но като вчерашния протест участвам за първи път с толкова много агресия към нас. Аз и колегите ми бяхме заели позиция на едни от входовете пред Народното събрание, където ни замерваха с бомби, бутилки, камъни, яйца и още много други опасни предмети. Една от бомбите попадна между щита и лявата ръка, където се взриви и щитът ми беше счупен и пострада ръката ми. След което се изтеглих назад. Търсих медицинска помощ. На място бях прегледан и беше установено, че ръката ми има четири порезни рани, една от които доста дълбока. Отидох в болница ИСУЛ, където ме зашиха. Това са хора, които търсят умишлено агресия. Имаше определена група от хора, която търсеше провокация с полицията, които бяха с маски и шапки и те викаха срещу нас. Опитваха се да ни провокират, но тъй като сме професионалисти, изпълняваме задълженията си“, сподели Стоян Пенков от специализираните полицейски сили.

Мога да кажа, че срещу нас беше организирана канонада в продължение на близо час. Една от бомбичките падна между щитовете ни, гръмна и ми изгори ръката и в момента имам разкъсни рани по нея, разказа полицай Иван Манев и подчерта, че полицията е била крайно толерантна.

,,Един час ни бомбардираха – по нас бяха хвърлени 60-70 бомби. Атаката беше брутална“, добави Манев.

В началото протестът започна много мирно, дори свалихме каски, щитове… бяха много добронамерени протестиращите. След 8 вечерта обаче ситуацията се промени. Появи се група младежи, които започнаха да ни замерват с яйца. След това се започна същинското нападение, почнаха да хвърлят бомби срещу нас. Тези хора се бяха смесили с нормалните граждани и нямаше как да противодействаме срещу тях, когато са сред мирно протестиращите, заяви полицай Андон Христов.
Никого не сме задържали, целта ни беше да не допуснем да влязат в Народното събрание, уточни още той.

Източник:Novini.bg

Посещения: 23

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!