BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изявление на временно изпълняващия длъжността кмет на Община Видин Юлиян Петров във връзка с бул. „Панония“

Изявление на временно изпълняващия длъжността кмет на Община Видин Юлиян Петров във връзка с бул. „Панония“

Публикуваме пълния текст на изявлението без редакторска намеса.

По повод всички обвинения и спекулации, свързани с ремонта на бул.„Панония“, които отправят към мен бившият кмет на Община Видин д-р Цветан Ценков и лицата Генади Велков и Мартин Дончев, държа да информирам жителитена Видин, че ремонтните дейности по обекта са спрени две седмици предивстъпването ми в длъжност на временно изпълняващ длъжността кмет на ОбщинаВидин.

На 25 октомври т.г. с констативен протокол от Община Видин, който Випредоставяме, временно изпълняващата длъжността кмет Цветомира Илиева,заместваща д-р Цветан Ценков, е констатирано, че по бул. „Панония“ не сеработи, липсва техника, механизация и работници на фирмата-изпълнител.Установено е, че изпълнението на строително-монтажните дейности е 19,4%.След встъпването ми в длъжност, назначих друга комисия, която потвърдиконстатациите. Всичко, което е могло и е трябвало да се предприеме катодействия от страна на досегашното ръководство на Общината, управлявана от д-р Цветан Ценков, е проспано.

Срокът на договора за бул. „Панония“ е 30.10.2023 г. – изпълнението обаче е19,4%. В момента трябва да се подготви проверка съвместно с надзорник,фирмата-изпълнител и комисия от Община Видин, след което Общината може дапредяви своите искания за неустойки към фирмата-изпълнител. Въпросът е какднес жителите на Видин и Общината да не бъдат ощетени зарадинедобросъвестни действия или бездействия.

Не изключвам възможността досегашният кмет д-р Ценков и администрацията даса разписали акт на фирмата за прекъсване на строителните дейности, с коетода печелят време и да намират причини за отлагане на строителството въввремето, а впоследствие да приемат обекта без забележки. Подобни примеривъв Видин има и назад във времето. Споделям тревогите на гражданите заслучващото се с бул. „Панония“ и зная, че са основателни притесненията имтози обект да не повтори съдбата на надлеза, който чакахме 15 години.Отговорността обаче за всичко това е на досегашното ръководство на ОбщинаВидин в лицето на Ценков.

Посещения: 1 017

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!