BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Икономика в интерес на хората

Икономика в интерес на хората

Сред новите приоритети на Европейската комисия второ достойно място заема икономиката в интерес на хората. Защот това е много важно за европейските граждани – защото само такава икономика би подсигурила тяхното бладенствие и постигане на социална справедливост. Комисията предлага действия в няколко области на политиката, а именно: по-задълбочен и по-справедлив икономически и паричен съюз, където икономическите политики на страните от ЕС да се координират, за да се гарантира, че могат да устоят на бъдещи кризи — чрез икономически и социални реформи и отговорни фискални политики, да се стимулират инвестициите и да се повиши конкурентоспособността и да се осигурят повече възможности за заетост и по-добър жизнен стандарт. Друга област на действие е единният пазар – едно от най-големите постижения на Европа и нейният най-ценен актив в период на засилваща се глобализация. Той е движеща сила за изграждането на по-силна и по-справедлива икономика на ЕС. Като осигурява по-свободно движение на хората, услугите, стоките и капиталите, единният пазар предоставя нови възможности на гражданите, работниците, предприятията и потребителите, създавайки работните места и растежа, от които Европа спешно се нуждае.
Благодарение на по-интегрираните и по-развити капиталови пазари ще се осигури повече финансиране за предприятията, особено за МСП, както и за инфраструктурни проекти. По-добрата мобилност на работниците ще даде на хората по-голяма свобода да се местят там, където техните умения са необходими. А борбата с укриването на данъци и данъчните измами ща гарантира, че всички плащат полагащия им се дял. ЕС задълбочава стимулирането на инвестиции и създаването на нови работни места продължавайки Планът Юнкер като следваща област за подкрепа на икономиката в интерес на хората. Планът за инвестиции за Европа, така нареченият „План Юнкер“, има за цел да се насърчат инвестициите в Европа, за да се укрепи икономиката и да се създадат нови работни места. Това става, като се премахват пречките пред инвестициите, предоставят се съвети във връзка с проекти и се отпуска финансиране. За плана се използва публична гаранция от ЕС с цел мобилизиране на частни инвестиции. Европейският семестър предоставя рамка за координация на икономическите политики в Европейския съюз. Той дава възможност на страните от ЕС да обсъждат икономическите и бюджетните си планове и да следят напредъка в определени моменти от годината. Не на последно място е социалният стълб на Европа и насърчаване на заетостта, при което да се подпомогнат предприятията и потребителите да използват по-устойчиво ресурсите. Председателят на Комисията обещава съюз на равенството и равнопоставеността, на справедливост и доверие.

Източник: Европйска комисия

Посещения: 10

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!