BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Интензивен трафик на Дунав мост 2 на изход от страната

Интензивен трафик на Дунав мост 2 на изход от страната

Трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 06:00 часа нa 21.01.2021 г.

На границата с Република Гърция:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
На ГКПП „Кулата“-„Промахон“ българските граждани трябва да представят отрицателен PCR тест за COVID 19, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция, предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. На пристигащите на гръцка територия се прави и бърз тест. Те ще бъдат под 7-дневна карантина на посочения във формуляра адрес. Тази мярка ще се прилага до 21.01.2021г. На карантина не подлежат лицата, които работят в пограничната зона и се завръщат в в рамките на 24 часа, но те трябва да представят документ за работа. Мерките не се отнасят за водачите на товарни автомобили, те ще бъдат пропускани както досега. От 23 до 7 часа през ГКПП „Промахон“ гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили в двете посоки.

На ГКПП „Маказа“ в двете посоки денонощно могат да преминават само товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки, с един водач с QR код, получен не по-късно от 24 часа. За излизане от Гърция пътници ще бъдат допускани само от 7 до 23 часа.

През граничния пункт „Ексохи“, съпределен на българския ГКПП „Илинден“, в Гърция се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.

На пункта „Орменион“, съпределен на ГКПП „Капитан Петко войвода“, гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили.

През ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Златоград“ не се пропускат превозни средства.

На границата с Румъния:

Трафикът е интензивен на ГКПП Видин на изход от товарни автомобили.

Отпада изискването за PCR-тест на български граждани, влизащи в Румъния. Република България вече не е в списъка на страни с епидемиологичен риск, за пристигащите от които се налага задължителна 14-дневна карантина.
Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските „Кайнарджа“ и „Крушари“. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП „Русе“ и ГКПП „Видин“. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Република Сърбия:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове
От 14.01.2021г. сръбските гранични власти не изискват PCR-тест от влизащите в Сърбия български граждани.

На границата с Република Северна Македония:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Българските граждани могат да пътуват до Република Северна Македония без ограничения.

На границата с Република Турция:

Трафикът е интензивен на ГКПП „Лесово“ на изход за товарни автомобили.
Всички пътници, влизащи в Турция, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен в рамките на 72 ч. преди пътуването. Тази мярка ще се прилага до 01.03.2021 г. Изискванията за тест не се отнасят за децата до 6-годишна възраст и за шофьорите на товарни автомобили.

Снимка:архив

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 16

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!