BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Италия удължава мерките за борба срещу коронавируса

Италия удължава мерките за борба срещу коронавируса

Премиерът Италия Джузепе Конте подписа ново правителствено постановление, с което изтеклите на 7 септември мерки за борба срещу коронавирусната пандемия се удължават до 7 октомври, пише в. „Стампа“, предаде БТА.

Съгласно новото постановление остават затворени стадионите и дискотеките.

Държавите, от които се забранява влизането в Италия са: Армения, Бахрейн, Бразилия, Босна и Херцеговина, Чили, Косово, Кувейт, Северна Македония, Молдова, Черна гора, Оман, Панама, Перу, Доминиканската република, Сърбия, Колумбия. За останалите страни важат правилата, които са вече в сила. За идващите от Хърватия, Гърция, Малта и Испания е задължителен тест за коронавирус.

За идващите от България и Румъния остава карантината, посочва „Стампа“.

Мерките за маските остават в сила – задължителни на затворените места и на открити места, на които не може да се спазва социална дистанция. Остават и забраната за струпване на много хора на едно място и за 80-процентна заетост на обществените транспортни средства.

Обмисля се и план за ограничаване на използването на пари в брой, смятани за средство за разпространение на заразата.

Сред нововъведенията е удостоверението, което човек си изготвя сам, за да влезе в Италия, когато идва от страните, от които достъпът е забранен, но когато в Италия има стабилна сантиментална връзка с някого. В този случай влизащите ще трябва да останат задължително под карантина.

Снимката е илюстративна

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 24

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!