BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Как да спестим пари, когато пазаруваме онлайн?

Как да спестим пари, когато пазаруваме онлайн?

Развитието на дигиталните технологии и навлизането им в почти всички сфери на живота ни промени начина, по който общуваме, учим, забавляваме се и пазаруваме. Интернет търговията обхваща значим процент от цялостната търговия. Последните 2 години, белязани от разпространението на Ковид-19, свързаните с пандемията ограничения и периодичното преустановяване на дейността на редица търговски обекти, допринесоха за още по-забележимо нарастване на процента покупки, извършени онлайн. Увеличаването на дигиталните компетенции, появата на нови канали за комуникация, превръщането на социалните мрежи в канал за продажби, дигитален маркетинг и забавление, доведоха до възход на интернет търговията и превръщането на това удобно, сигурно и бързо пазаруване в предпочитан начин за закупуване на желаните стоки. Как обаче да направим онлайн пазаруването изгодно?

Може да спестите пари, пазарувайки онлайн, следвайки следните съвети:

Тайната на промоциите и разпродажбите.
Много брандове и онлайн магазини предлагат изкушаващи промоции или разпродават колекциите си в определени моменти. За да не изпуснете намаление, запишете се за бюлетина на онлайн магазина и се абонирайте да получавате свежа информация от търговеца. По този начин ще бъдете сред първите, получили информация за предстоящо намаление, и няма да изпуснете любимия си продукт. Нещо повече – брандовете с иновативен и развит дигитален маркетинг имат практиката да изпращат специални кодове за отстъпки за намаление на абонираните клиенти по различни поводи – рожден ден, празник или след извършена първа покупка.

Тайната на социалните мрежи.
Следете профилите на предпочитаните от вас брандове в социалните мрежи. Много от тях имат фирмена политика да предоставят отстъпки на своите последователи, да рекламират новите си продукти, предлагайки за тях специални намалени цени или да организират игри с подаръци. Всичко това ще ви помогне да закупите любим артикул на добра цена, по-ниска от пазарната.

Тайната на „забравената“ кошница.
Онлайн търговците „виждат“ вашата дейност в магазина. Напълнете кошницата с продуктите, които желаете, и „забравете“ да приключите поръчката. Магазините, които имат ремаркетинг и политика да изпращат съобщения на клиентите си за забравени кошници и неприключени поръчки, често предлагат и намаление на потенциалния си клиент. Има голяма вероятност да получите имейл с изгодно предложение за отстъпка или безплатна доставка, ако пропуснете да приключите поръчката си.

Тайната на изгодната доставка.
Повечето онлайн търговци предлагат безплатна доставка при покупка над определена сума или на определен продукт, както и при определен начин на заплащане на поръчката като предварително с карта. Възползвайте се. Често е по-изгодно за закупите и още нещо, за да изпълните условията на търговеца за безплатна доставка, отколкото да заплатите доставката. Не се притеснявайте да предплащате поръчката онлайн с карта, легалните търговци имат сигурни протоколи и въведената лична информация остава скрита за трети лица и предпазена от посегателства.

Тайната на сравнението.
Онлайн е много по-лесно да сравнявате оферти, предложения и цени, отколкото това може да се случи във физическите магазини. Потърсете избрания продукт онлайн и ще откриете, че цената му варира. Преди да вземете решение от кой търговец да го закупите, преценете и други страни на покупката – условия за доставка, цена на доставката, купони за намаления, тъй като е възможно да се окаже, че продукт с привидно по-висока цена е по-изгоден от този с обявена по-ниска.
Онлайн пазаруването ще продължи своето развитие и подем, което прави овладяването на тайните за изгодни сделки в дигиталното пространство значимо и полезно, за да спестявате, докато пазарувате.

Посещения: 145

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!