BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Как се образуват коефициентите и какво трябва да знаем за тях

Как се образуват коефициентите и какво трябва да знаем за тях

Всеки един гемблър, независимо дали е запален или е просто любител, се е срещал с тези важни „цифрички“, които определят размера на печалбите ни – коефициентите. Но какво всъщност представляват те? Това е представата на букмейкъра за шанс. Той се измерва в проценти, като общият брой на всички възможни изходи (когато са повече от два) трябва да бъде 100%. От тук идва подсигуряването на казиното, когато при две възможности, да речем гол-гол/няма гол предоставените ни коефициенти не са 2.00/2.00, а са 1.86/1.90. Ако играем на ези-тура шансът за едното или за другото винаги е 50%, ако играем на това каква като цвят карта предстои да бъде изтеглена от тестето, възможността също е 50%. Но тук букмейкърът още първоначално леко ни ограбва, за да гарантира по-изгодна за себе си позиция. Една от формулите за успех е да бъдем упорити и много отдадени на това, и да следим различните платформи за залози, за да можем когато видим че в примери подобни на горния на единия сайт за гол-гол е 2.08, а на другия за няма гол е 2.05, да заложим големи суми за сигурна печалба. Това обаче е доста рядко срещано, времеемко и независимо от сигурността на успеха, трябва да разполагаме с наистина сериозни средства, за да си заслужава печалбата.

В световен мащаб има 3 различни начина по които букмейкърите представят коефициентите: десетични, дробни и американски. Ако вече сте наясно със ставките и единственото от което имате нужда е правилният двубой за залог – посетете сайта за прогнози на мачове – Прогнози.БГ, където ще откриете множество предложения за прогнози с изключително високо качество.

Десетичните коефициенти са може би най-разпространени при нас. Тук гореспоменатият шанс се изчислява по следния начин – ако да речем Реал Мадрид приема отбора на Елче и букмейкъра определя, че „Лос Бланкос“ имат 80% да си тръгнат с трите точки, то коефициента за 1ца би бил 1.25. Което означава, че за всеки заложен от нас лев ние печелим по 25ст. – 4лв. х 1.25 = 5лв. (1лв.) чиста печалба. Също така може би повечето от нас са наясно, но все пак е изключително важно да се подчертае, че когато имаме множествен залог ставките се умножават една по друга, а не се събират – пример: 4.00 х 2.50 = 10.

Дробните коефициенти са може би вторите по разпространение в света на залозите, но пък определено са най-старите. Те са популярни във Великобритания и Ирландия и са представени като дроби – 5/6, 25/1, 80/1, 2/9 и т.н. Разликата при изчислението на дробните и десетичните коефициенти е, че тук залогът е изключен – пример: 2/1 (две към едно) означава, че при правилно предвиждане бихме могли да спечелим два пъти заложеното от нас. Формулата за преобразуване на десетичните коефициенти в дробни е много лесна за употреба – разделяме дробите и прибавяме „1“ (2/1 + 1 = 2.00).

Американските коефициенти, доста логично и от името, са най-популярни сред букмейкърите в САЩ, но почти всички онлайн сайтове също ги предоставят като вариант. Те са може би най-сложни за възприемане на примависта, тъй като биват и положителни и отрицателни. Когато за Реал Мадрид срещу Елче по десетични ставки е 1.25, то по американски коефициенти би било -400. Това означава, че за да спечелим 100 единици на даден мач трябва да заложим 400. Положителната ставка може да бъде изчислена, като към числото бъде добавена цифрата 100, а крайният резултат е разделен на 100 – пример: +300 = 300 + 100 = 400/100 = 4.00 десетичен.

След като се научихме да боравим с различните видове коефициенти е редно и да ги използваме в наша полза. Успех на всички гемблъри!

Посещения: 231

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!