BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Каменов:Ключът към превръщането на Враца в зелен град, е екологичният транспорт

Каменов:Ключът към превръщането на Враца в зелен град, е екологичният транспорт

Енергийната ефективност на жилищните сгради във Враца трябва да продължи. До момента обновените блокове в града са 29, като с предвидените средства в новия програмен период – ще надградим постигнатото. Ключът към превръщането на Враца в зелен град, е екологичният транспорт. С осигурените средства от правителството градът ще разполага с нови транспортни средства.

Това заяви кметът на Община Враца Калин Каменов в рамките на интерактивна среща на тема “Енергийната ефективност на регионите 2021”, организирана от евродепутата Ева Майдел, съобщиха от пресцентъра на Община Враца.

Той допълни още: новия програмен период сме подготвили проекти с насоченост изцяло към енергията от възобновяеми източници. Пример за подобен тип “пасивна” сграда е проектът за нов плувен басейн, където близо 50% от захранването ще се осигурява от соларни панели. Търсим решения и за енергийно ефективно отопление на детски градини и спортни бази в града, съобщи още кметът.

Представителят на България в Европейския парламент – Ева Майдел коментира, че проектите на местните власти в новия програмен период ще осигурят не само качествена среда за живот, но и възможност за реализиране на чуждестранни инвестиции.

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че предвиденият ресурс в плана за енергийна ефективност е над 4 милиарда лева, като близо 1,5 млрд. от тях са за обновяване на жилищни сгради. Дончев допълни, че са планирани средства и за модернизиране на уличното осветление.

В срещата участват и кметовете на Велико Търново, Варна, Габрово, Монтана и Видин.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 15

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!