BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Карантина по български: Шофьор в изолация твърди, че личният лекар му отказал болничен

Карантина по български: Шофьор в изолация твърди, че личният лекар му отказал болничен

Борис Базов е подал жалба до десетки институции, но все още очаква отговори.
В условията на пандемия, международен шофьор от Ново село изгуби пари и замалко да се прости с работата си заради неиздаден болничен от своя личен лекар. Борис Базов е бил в Германия и според разпоредбите е задължен да остане под задължителната 14 дневна карантина, а неговият личен лекар по закон е длъжен да му издаде болничен лист, който да послужи пред работодателите му. Това обаче не се е случило.
На шести април съпругата на Борис Базов разговаря с неговото ДЖИПИ, д-р Наташа Петкова и й обяснява, че съпругът й се прибира от Германия и трябва да влезе под карантина, за което ще трябва да му бъде издаден болничен лист за да послужи пред работодателя му. Тя обаче казала, че такива болнични за крантина няма, твърди Базов. Десет дни по-късно, съпругата на Борис отново отива при доктор Петкова и пак удря на камък. По странното е, че на вход за страната на Дунав мост 2, медицинските лица от РЗИ, които тествали Борис за КОВИД-19 му казали, че информацията, затова, че той е под карантина отивала автоматично до всеки личен лекар, защото той трябвало да следи и дали спазва карантината. Директорът на здравната инспекция обаче казва , че автоматичен канал, няма. Борис стига до патовата ситуация, че се налага да обяснява на шефа си каква е ситуацията. Фирменият бос му обяснил, че имал десетки шофьори под карантина, които обаче имали болнични.
В телефонен разговор с екипа ни д-р Петкова, твърди, че никой от семейството на Базов не я е търсил за подобно нещо. Същото е казала и пред здравната инспекция, след като шефът на институцията бе сезиран от нас за случая.

Борис подава жалба и сигнал до всички възможни институции, отговори се чакат. Отговори чакаме и ние от доктор Наташа Петкова, която въпреки уговорката ни за интервю, още не се е свързала с нас. Потърсихме и няколко мнения на юристи от Видин, които твърдят, че подобни казуси досега не е имало и не могат да препоръчат полезен ход. Екипът ни запозна и Министър Ананиев със случая, а той обеща проврека.

Темата продължава и в следващите ни емисии.

ЕКИП: ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 950

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!