BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Квартална сцена пристига във Видин

Квартална сцена пристига във Видин

Пътуващият фестивал за изпълнителски изкуства „Квартална сцена“ пристига във Видин.

От 1 до 4 октомври ще се случат театрални представления и детски ателиета. Събитията ще се състоят пред Библиопощата, срещу Телеграфа, а при лошо време в залата на Симфониета, Видин. Входът е свободен!

ПРОГРАМА

1.10. Четвъртък

17:30 „Мишлето”, детски спектакъл на театър „Арт Ленд”
Куклен спектакъл без думи. Четири миниатюри за приключениенията на едно мишле. То научава да споделя с другите, да не се опитва да имитира другите, а да бъде себе си, да бъде с добро сърце и най-важното – да има приятели. Забавно и динамично куклено представление.
Продължителност: 40 мин.

18:30 Творческо телие „Кукли от прежда” с театър „Арт Ленд”
С помощта на математиката, с прежда и метър в ръка децата ще си направят кукла – плод на собственото им въображение. Заниманието ще даде възможност на малчуганите да приложат своите познания по смятане и ще им помогне по забавен начин да придобият нови.
Продължителност: 50 мин.

2.10. Петък

17:30 „Хитрата лисанка”, детски спектакъл на фондация „Арте Вива”
Хитрата Лисанка си живее добре – хем си мързелува, хем си добрува! И винаги успява да се измъкне. Пътешества си от приказка в приказка и … изобщо не се притеснява, че предава най-добрия си приятел, че е несправедлива или безсърдечна. Но … „който хитрува, трябва да си пази опашката“. Ще успее ли Лисанка да я опази? Ще замете с нея пак следите или ще си получи заслуженото?
В драматизацията са включени приказките: „Болен – здрав носи“, „Три хитринки“, „Косе – Босе“, „Врабчето и Лисицата“ и „Вълкът и Лисицата“.
Продължителност: 40 мин.

18:30 Творческо ателие „Куклена ферма” с Малка театрална компания
Зад това странно име се крие умението да превърнеш най-обикновен зеленчук в марионетка – една от най-пленителните театрални кукли. В ателието участниците ще научат как с няколко лесни за изпълнение стъпки, могат да сторят това и ще изработят първите си кукли. Внимание, ателието е само за деца и възрастни, които поне за малко могат да забравят принципа „Не си играй с храната!”.
Продължителност: 50 мин.

3.10. Събота

10:30 „Каквото направи дядо, все е хубаво”, детски спектакъл на Малка театрална компания
Една история за най-хубавото нещо в живота – любовта. „Каквото дядо направи” е спектакъл, предназначен за цялото семейство. В него зрителите ще могат да видят различни видове кукли – естрадни, мимиращи и ипровизирани – което прави представлението още по-пъстро и атрактивно.
Продължителност: 45 мин.

11:30 „Творческа рециклажница”, ателие с Малка театрална компания
В това занимание децата, с помощта на аниматорите, своите родители и най-вече силата на собствената си фантазия, ще изработват кукли и различни театрални реквизити от материали, вече изпълнили основната си функция и предназначени за изхвърляне. Целта на ателието е да представи „ненужните отпадъци”, като потенциален ресурс за игра и развитие на творческото мислене.
Продължителност: 50 мин.

4.10. Неделя

10:30 „Супер отряд “Г.О.Т.И.Н.”, детски спектакъл на театър „Паник Бутон”
Началото е с авторски песни на Константин Кучев – Косьо. Следва детски спектакъл: “Супер отряд “Г.О.Т.И.Н.”, в който две смели деца ще се справят геройски с едно Боклучено Чудовище. А за финал – творческо ателие, вдъхновено от постановката.
Продължителност: 45 мин.

11:30 Творческо ателие за изработка на чудовища с театър „Паник Бутон”
С помощта художник и своето чудесно въображение, децата ще могат да пресътворят персонажите от спектакъла и да си ги отнесат у дома.
Продължителност: 50 мин.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 13

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!