BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Квартал „Пъстрина“ в Монтана вече с пряк вход-изход от града (Снимки)

След половин век кв. „Пъстрина“ в Монтана има пряк вход-изход от града. Текущият ремонт на община Монтана започна от междублоковите пространства на първите и най-стари кооперации в жилищен комплекс „Пъстрина”.

„Това е пример за последователна политика в изграждането на кварталната инфраструктура такава, каквато трябва да бъде според градоустройствения план”, заяви Живков.

В „Пъстрина” е доизградена и улица „Д. Подвързачов” , която по план е директен вход-изход на квартала от града, но не и в реалността през последните 50 години.

Кметът на Монтана представи няколко подписки от граждани, с благодарности за премахването на незаконните гаражи и допълнителни искания за благоустройства. Те са включени в програмата за текущ ремонт тази година. Едно от тях е междублоковото пространство от бл.25 до бл. 25 в квартал „Младост”, където вече се работи. Там ще бъде ремонтирана и ул. „Сливница”, ще бъдат възстановени залени площи, осветителните тела, преасфалтиран паркинга и пътното платно. Друг обект от текущия ремонт е част от ул. „Стефан Савов” между ул. „Климент Охридски” и детска градина „Калинка”, където изцяло е възстановена старата В и К мрежа и е преасфалтирано пътното платно.

За старта на текущия ремонт общината е инвестирала авансово 200 хиляди лева.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!