BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Община Видин за чистотата и озеленяването на града

Кметът на Община Видин за чистотата и озеленяването на града

С оглед подобряване на системата за управление на отпадъците Община Видин възнамерява да закупи контейнери за смет и техника за сметосъбиране и сметоизвозване. На проведеното на 24 август заседание на Общински съвет – Видин от ръководството на Общината внесоха за гласуване две предложения в тази връзка – за поемане на дългосрочен общински дълг за закупуване на контейнери за битови отпадъци и за закупуване на машини за сметосъбиране и сметоизвозване, като за целта се използват средствата, натрупани от внасяните от Община Видин в РИОСВ – Монтана отчисления.

От трибуната на местния парламент кметът на община Видин д-р Цветан Ценков припомни, че към момента и техниката, и контейнерите се наемат, а целта на общинското ръководство е изцяло да бъде прекратено използването на такава външна услуга. „Договорът на сегашната фирма, която извозва отпадъците от контейнерите във Видин, приключва на 18 януари. Всички вие и аз сме поели ангажимент пред видинското гражданство, че ще си направим собствена фирма, която трябва да разполага със собствени машини. Аз лично и екипа на общината сме провели много разговори, на ниво министър, заместник-министър в МОСВ по тези въпроси, с РИОСВ – Монтана също“, каза кметът д-р Ценков, като допълни, че обществената поръчка ще бъде обявена другата седмица.

Съветниците подкрепиха двете предложения. Така Община Видин ще може да закупи машини за сметосъбиране и сметоизвозване на обща стойност до 697 000 лв. Общината ще може освен това да изтегли безлихвен заем с максимален размер до 850 000 лв., като със средствата бъдат закупени нови контейнери за смет – 1000 контейнера тип „Ракла (вместимост 1100 литра) и 5000 пластмасови кофи за смет с вместимост 240 литра .
Според д-р Цветан Ценков, от 30 години насам Видин за пръв път изглежда малко по-подреден и чист. Градоначалникът подчерта, че със създаването на общинско дружество, което ще отговаря за чистотата, озеленяването и ремонтните дейности, положителните тенденции ще продължат. „Надявам се новата година да е по-добра по отношение на чистотата, озеленяването и ремонтните дейности, за които толкова наши съграждани ни алармират“, заяви кметът на община Видин.

Екип: Видин Вест

Посещения: 117

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!