BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МВнР привика турския посланик заради изборите

МВнР привика турския посланик заради изборите

България призова Турция да се въздържа от предизборна агитация и пропагандни действия, които имат отношение към изборния процес в страната ни. Това е станало на среща между постоянния секретар на външно министерство Иван Кондов и извънредния и пълномощен посланик на южната съседка в София Айлин Секизкьок, съобщиха от МВнР.

„На турската страна бе привлечено вниманието за случаи на ангажиране на официални лица, турски политически лидери, изселнически организации и медии с предизборна агитация и призиви в Република Турция за гласуване в полза на политическа партия у нас“, пишат от МВнР.По-рано днес служебният вътрешен министър Бойко Рашков директно обяви, че Анкара се меси в българските избори.

„Поведението на Турция по време на изборите в България може да се тълкува като намеса във вътрешните ни работи“, каза той по време на брифинг на МВР.

По думите му е имало масирана информационна кампания в полза на кандидата за президент на ДСП Мустафа Карадайъ.

Посещения: 503

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!