BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мерки за намаляване на пътните инциденти обмислят от Община Видин (Видео)

Мерки за намаляване на пътните инциденти обмислят от Община Видин (Видео)

Заради зачестелите случаи на ПТП-та във Видин, при които пострадалите са предимно младежи, се обмислят различни мерки, заяви кметът на община Видин д-р Цветан Ценков. Повод за изказването му бяха поставените преди дни устройства на два от входовете на град Видин, показващи на шофьорите скоростта, с която се движат. Целта на това е поне малко да се озаптят водачите, превишаващи скоростта, коментира кметът.
Той съобщи, че са водени разговори с началника на КАТ и се обмисля поставяне на легнали полицаи на определени места в града – основно в районите, където в нощните часове често се организират гонки.
Общината се готви и за изграждане на масивно видеонаблюдение на целия град и на селата, което е и с цел намаляване на кражбите. „Не че нивото на кражби е високо, но искаме нещата да влязат в ред и да живеем в един по-модерен свят. Обсъждаме още една камера, която да сложим на надлеза, където въпреки сфетофарите, отново има смъртен случай“, каза кметът.Той апелира към всички граждани, да разговарят с децата си да не шофират под влиянието на алкохол и да карат разумно.
„От септември ще стартира и скоростният път до София, след 2-3 години и с това може да се поздравим, нещата вървят в добра посока и Видин го чака добро бъдеще. Всичко е в нас и в това ние да повярваме, че живеем в едно прекрасно място“, заяви д-р Цветан Ценков.

Екип:Видин Вест

Посещения: 21

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!