BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Министър Ананиев забрани кооперативните пазари и цветните борси

Министър Ананиев забрани кооперативните пазари и цветните борси

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев забрани функционирането на всички кооперативни пазари и цветни борси утре, 12 април – Цветница.

След това те ще бъдат отворени до сряда, като дотогава търговците могат да реализират своята продукция, в т.ч и бързо развалящите се стоки и продукти, при строго спазване на противоепидемичните мерки, в т.ч социална дистанция, изисквания за лична хигиена, лични предпазни средства и дезинфекция, пише в заповедта, разпространена от здравното ведомство.

Това обаче е крайният срок, до който борсите и пазарите ще работят. След това – от 16 април, четвъртък, кооперативните пазари и цветните борси отново ще бъдат затворени, но този път до второ нареждане, тоест по преценка на Ананиев.

Министерството на здравеопазването използва поредната заповед – втора за днес, за да „напомни“ на всички граждани, че трябва стриктно да спазват ограниченията за социална дистанция и излизане от дома при крайна необходимост.

Тази заповед идва след решението на МВР да затвори по-рано днес Женския пазар в София, тъй като търговците и клиентите масово не са спазвали противоепидемичните мерки.

Посещения: 1 003

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!