BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Министър Комитова изиска проверка и доклад за участъка от АМ „Струма“ в района на катастрофата

Министър Комитова изиска проверка и доклад за участъка от АМ „Струма“ в района на катастрофата

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на АПИ и ДНСК във връзка с тежкия инцидент тази нощ на АМ „Струма“. По разпореждане на регионалния министър е сформирана работна група, която в 5-дневен срок след като бъде допусната до мястото на катастрофата, трябва да направи оглед и да провери настилка, пътни знаци, ограничителни системи, хоризонтална маркировка и въз основа на тях да представи доклад за състоянието на участъка и да се прецени какви мерки ще бъдат предприети за възстановяването им.

Пътнотранспортното произшествие в нощта на 23 ноември е при приблизителен км 31+900 на автомагистрала „Струма“. В този участък няма концентрация на пътни инциденти. Отсечки с концентрация на ПТП за 2020 г. по данни на МВР на територията на област Перник са участъкът от км 35+500 до км 36+100 на АМ „Струма“ и път I-1 София – Кулата от км 287+000 до км 287+300, съвпадащ с пътен възел „Даскалово“ на АМ „Струма“.

Към момента заради пътния инцидент движението в двете посоки на АМ „Струма“ е ограничено в участъка от пътен възел „Даскалово“ до пътен възел „Долна Диканя“. Обходният маршрут е от пътен възел „Долна Диканя“ – път III-627 – Радомир, и път I-6 до пътен възел „Даскалово“.

Посещения: 902

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!