BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Монтана си има 220 умни съдове за смет и отваря най-големия паркинг в града

Монтана си има 220 умни съдове за смет и отваря най-големия паркинг в града

В град Монтана и 23-те села на общината вече са разположени 220 умни контейнера, съобщи кметът Златко Живков.

На контейнерите са монтирани чипове, чрез които се проследява температурата, местоположението и теглото. 129 са разпределени в селата, останалите 91 са в районите на града. Системата за сметосъбиране на Монтана е планирана с 900 контейнера. Тенденцията е всички те да бъдат подменени и състоянието им бъде контролирано с нови технологии, каза още Живков.

Натрупани боклуци, пукнатини в настилката и разместване на плочата на костницата зад паметника на Септемврийци в центъра на Монтана са причините за основното почистване на района през почивните дни, съобщи кметът Живков. Възстановени са ниските и високите осветителни тела. На мястото на изрязаните многогодишни храсти сега ще има тревни площи и цветя. Ще бъдат монтирани камери за видео наблюдение, като превантивна мярка срещу вандали.

Община Монтана отваря най-големия паркинг в промишлената зона на града. На него ще могат да паркират 250 автомобила. Терена се намира между ж-п гарата и улица „Индустриална”, която бе основно ремонтирана през миналата година.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 77

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!