BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 4000 излекувани с Коронавирус в Сърбия за денонощие

Над 4000 излекувани с Коронавирус в Сърбия за денонощие

Броят на излекуваните от COVID-19 в Сърбия рязко се увеличи – с над 4000 само за един ден, което предизвика много съмнения, съобщава сръбският печат, предаде Novini.bg.

Заместник директорката на Института за обществено здравеопазване „Батут“ Дария Кисич Тепавчевич обясни, че причината за това е преквалифициране на позитивните случаи. В петък Кризисния щаб взе решение досегашният „строг“ подход към проследяването на COVID-19 да се облекчи. Конкретно било решено един негативен ПСР тест, вместо досегашните два, да е достатъчен за това пациентите без симптоми да се смятат за здравни и е съкратено времето за проследяване на протичането на болестта при тези пациенти.

На интернет страницата COVID-19 в петък броят на излекуваните лица беше 6931, а ден по-рано броят им беше 11 056, припомнят вестниците.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 39

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!