BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 65 лица започват работа по проект „Грижа в дома в Община Видин“  

Кметът д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова връчиха днес трудовите договори на назначените на работа в рамките на проекта, съобщиха от пресцентъра на Общината.

„Община Видин продължава да се бори за всеки един наш съгражданин, който е в тежко положение, с невъзможност да си намери работа. И този проект, по който днес ще подпишат договори над 65 човека, дава глътка въздух на Вашите семейства. Отделно от това и две нови фабрики ще бъдат открити и там се очакват няколкостотин работни места“ – каза видинският кмет на събитието и пожела здраве, успешна и ползотворна работа на наетите хора.

Заместник-кметът Борисова, която е и ръководител на проекта, представи подробна информация за дейностите по него. „Основната цел на проект „Грижа в дома в Община Видин“ е да продължи осигуряването на подкрепа в домашна среда за възрастни хора в невъзможност за самообслужване и такива с увреждания, като по този начин се защитава общественият интерес и се отговаря на нуждите на населението“, каза Борисова.

По проекта ще бъде осигурена грижа в домашна среда на над 301 лица. Предлаганите услуги са следните:

– Предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психологическа подкрепа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване и лица с увреждания;

– Доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, както и осигуряване на транспорт на персонала, предоставящ услугите, от/до домовете на лицата;

– Заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите);

– Предоставяне на лицата от целевата група на информация относно превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания, включително консултации с психолог, диетолог и други специалисти при необходимост.

За осъществяване на заложените дейности се предвижда да бъдат назначени координатор, социални работници, психолози, медицински сестри, домашни помощници и други. Всички служители, предоставящи услугите, ще преминат обучение.

След представянето на проекта бяха връчени и самите трудови договори.

Проект „Грижа в дома в Община Видин“ се изпълнява по процедура BG05SFPR002-2.001 „Грижа в дома“, финансирана от Европейски социален фонд плюс, чрез Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г. Общата стойност на отпуснатите финансови средства е в размер на 1 608 381.46 лв., а проектните дейности са за период от 13 месеца.

Снимки: Община Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!