BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Населени места до 100 души може да получат право да избират кмет

Населени места до 100 души може да получат право да избират кмет

Премиерът Бойко Борисов заяви, че предстои обсъждане на законови промени, с които да се даде правото на жителите на населени места до 100 души да избират кмет. Това е едно от исканията на Националното сдружение на кметовете, чийто представители проведоха днес мълчалив протест в Калофер, предаде БНР.

По време на инспекция на строителството на участък от АМ „Хемус“ в района на село Славяни, във видео, излъчвано на живо във Фейсбук, премиерът каза, че е разговарял с председателя на сдружението – кметът на Калофер Румен Стоянов:

„Свързах ги с Кирил Ананиев. В четвъртък в 10 часа ще се срещнат и там ако трябва ще се промени законът и за финансирането, има по-големи кметове, които отпускат на малките населени места парите. Ние ги преведеме, те не им ги дават, така че това ще го отрегулираме в закона и може би имат право до 100 човека, където има населени места, да може да си правят изборите местните, да си избират и там, защо да им го назначаваме, може да си го избират хората“.

Снимка:Фейсбук

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 47

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!