BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Натоварен трафик на четири гранични пункта у нас

Натоварен трафик на четири гранични пункта у нас

Информация от ГДГП за трафика на българските гранични контролно-пропускателни пунктове

На границата с Република Гърция:
Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На ГКПП „Кулата-Промахон“ българскитe граждани, пътуващи с леки коли и автобуси, трябва да представят отрицателен PCR тест за Covid-19, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция, предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. Ще бъдат под 7-дневна карантина на посочения във формуляра адрес. На карантина не подлежат лицата, които работят в пограничната зона и се завръщат в рамките на 24 часа, но те трябва да представят договор за работа. От водачите на товарни автомобили се изисква попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. От 23 до 7 часа през пункта не преминават леки коли и автобуси.
На съпределните пунктове на българските ГКПП „Илинден“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“ в Гърция се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.
На ГКПП „Маказа“ в двете посоки денонощно могат да преминават само товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки, с един водач. Той трябва да има QR код, получен не по-късно от 24 часа преди влизането в Гърция. За излизане от Гърция пътници се допускат само от 7 до 23 часа.
Изискванията за пътуване в Гърция ще се прилагат до 05.04.2021 г.
През ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Златоград“ не се пропускат превозни средства.

На границата с Румъния:
Трафикът на ГКПП „Видин“ и ГКПП „Русе“ е интензивен за товарни автомобили на изход.

От 6 март 2021 г. България е включена в списъка с държави от т.нар. „жълта зона“, за пътуващите от които се налагат ограничителни мерки при влизане в Румъния. Лицата, пристигащи от България, които представят отрицателен PCR тест за SARS-CoV-2, направен до 72 часа, подлежат на домашна карантина от 10 дни. Ако престоят е до три денонощия и са представили отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди влизането в Румъния, карантина не се налага. Пристигащите от България, които при влизане в Румъния не представят такъв тест, подлежат на домашна карантина от 14 дни. Не се изисква представяне на отрицателен PCR-тест за транзитно преминаващите лица, при условие, че напуснат Румъния в рамките на 24 часа от влизането, за трансгранични работници, водачи на товарни превозни средства, учащи, студенти и деца на възраст до три години включително.
Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските „Кайнарджа“ и „Крушари“. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП „Русе“ и ГКПП „Видин“. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Република Сърбия:
Трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ за товарни автомобили на изход.

На границата с Република Северна Македония:
Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

От 23 часа на 10 март до 22.03.2021 г. на територията на РС Македония се въвежда полицейски час – забрана за движение на граждани от 23 ч. до 6 ч. българско часово време. Мярката е във връзка с превенцията на разпространението на коронавируса. По време на полицейския час на граничните пунктове на страната северномакедонските власти въвеждат ограничителни мерки за преминаване на лица и автомобили. Изключения ще се допускат за преминаващите транзит товарни автомобили, за пътуващи по хуманитарни причини, за лица с предварително изпратени ноти от консулските служби.

На границата с Република Турция:
Трафикът е интензивен на ГКПП „Лесово“ за товарни автомобили на изход.

Всички пътници, влизащи в Турция, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен в рамките на 72 ч. преди пътуването. Изискванията за тест не се отнасят за децата до 6-годишна възраст и за шофьорите на товарни автомобили.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 12

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!