BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На Дунав мост-Видин задържаха 240 кг. тютюн за наргиле без документи

На Дунав мост-Видин задържаха 240 кг. тютюн за наргиле без документи

240 кг тютюн за наргиле без документи по Закона за акцизите и данъчните складове задържаха митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“.

Проверката е извършена в района на Дунав мост 2 в полунощ на 12.02.2020 г. Шофьорът на товарен автомобил с българска регистрация, пътуващ от България за Германия, представил редовни документи за превозваната групажна стока. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която е установено, че стоката, поставена върху един от палетите в товарното помещение е старателно опакована с няколко пласта фолио и зебло. След разопаковането, в кашоните вместо декларираната стока, са открити пакети със специфичния плодов мирис на тютюн за наргиле. Установени са 240 пакета по 1кг. или 240 кг. тютюн за наргиле, за които не са представени документи за платен акциз.
По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура-Видин.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 10

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!