BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови правила за фискална отчетност в е-търговията ще обсъжда НАП с бизнеса

Изцяло нов модел на фискална отчетност в електронната търговия ще бъде предложен до края на януари 2021, стана ясно на кръгла маса на тема: „Електронната търговия в България – перспективи и възможности. Фискални и потребителски аспекти“, организирана от Националната агенция за приходите, в която участваха работодателски и браншови организации, КЗП, популярни онлайн маркетплейси, платформи за обяви и организации на потребителите.
Работна група с участието на бизнеса и данъчни експерти ще предложи форма на т.нар. софтуерната фискализация за електронната търговия.
На форума НАП представи динамиката на данъчните рискове пред електронната търговия, както и съществуващите методи за контрол. 25 млн. лв. доходи от онлайн бизнес главно на физически лица са декларирани в последните няколко месеца след кампанията на НАП за наблюдение на наложените платежи чрез куриерските компании. Според експертите на НАП подходът на насърчаване и информиране работи не по-малко успешно от контролно-санкционните механизми, като кампанията за уведомяване по телефона на физически лица, получатели на суми от наложен платеж е била много успешна. Бизнесът и приходната агенция ще проведат информационна кампания относно данъчните изисквания при търгуване в интернет в началото на 2021 г. стана ясно още на кръглата маса.

Източник: НАП

ЕКИП: ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 14

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!