BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Норвегия удължава ограничителните мерки за влизане

Норвегия удължава ограничителните мерки за влизане

Норвегия обяви удължаването на досега действащите ограничения за влизане в страната до 7 април. На територията на страната ще бъдат допускани само норвежки граждани и чужденци, които имат статут на постоянно пребиваващи в Норвегия.

Въвежда се изискване за всички, които се завръщат в Норвегия след несъществени пътувания в чужбина (екскурзии и почивки), да бъдат настанявани в карантинен хотел, докато не дадат отрицателен резултат от тест за коронавирус. Тестът може да бъде направен най-рано на третия ден след пристигането в страната. Мярката влиза в сила от 17 март и ще бъде прилагана с еднаква сила за постоянно пребиваващите в Норвегия и за норвежките граждани.

Предвижда се тези, които пътуват по необходимост или по работа, например с цел събиране с непълнолетни деца, раждане на собствено дете, посещение на умиращ или тежко болен роднина и участие в погребение на близък член на семейството, да бъдат освободени от новото правило. За тази група ще продължават да важат досега действащите ограничения.

Същевременно правителството отправи и редица препоръки във връзка с честването на настъпващите Великденски празници, които включват предупреждения за спазване на общите мерки и правила, избягване на ненужните пътувания дори и в рамките на Норвегия, намаляване на социалните контакти до не повече от 10 седмично.

На гражданите се препоръчва да се ангажират предимно в дейности на открито и да избягват места, в които е възможно струпване на хора, като ресторанти, детски площадки, водни паркове и други.

По време на Великденските празници празнуващите следва да избягват участието в богослужения и религиозни тържества извън общината на постоянното им местожителство.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 12

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!