BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обмислят удължаване на учебната година за учениците от 1 до 6 клас

Обмислят удължаване на учебната година за учениците от 1 до 6 клас

Обмисляме да удължим учебната година за учениците от 1 до 6 клас с две седмици, каза министърът на образованието Красимир Вълчев на пресконференция, предаде Novini.bg.

„В същото време трябва да имаме предвид, че не е добре в следващите седмици децата да нямат ангажираност и занимания. Трябва да имат частичен ангажимент. Обмисляме да разширим учебната година по линия на проектните седмици. Знаете, че в момента имаме регламентирана такава проектна седмица за учениците от 1 до 3 клас. Ако училищата решат следващите седмици да провеждат дейности по интереси и проектни дейности, всякакъв тип занимания в електронна среда, да отложат учебните седмици за юни месец“, заяви Вълчев.

За 1 и 6 клас има две седмици маневреност през юни месец. „Надяваме се, че ситуацията ще се подобри и ще позволи връщане на присъственото обучение.

За голяма част от учениците в начален етап това ще бъдат първите 3 седмици, които ще бъдат с обучение в електронна реда. Чуваме много гласове: на родители и учители. Правят се включително предложения следващите седмици да бъдат ваканционни и учебната година да се удължи. Обучението в електронна среда е компенсаторно и не е равностойно с присъствената форма на обучение. То е частично ефективно, малко по-ефективна алтернатива за гимназиален етап, по-малко за прогимназиален и много трудна за прилагане в начален етап“, допълни той.

Министърът отбеляза, че в момента е много важно да се намали натискът върху здравната система, о.

Снимка:архив

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 43

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!