BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Видин е създала необходимата организация за нормалното протичане на изборния процес

Община Видин е създала необходимата организация за нормалното протичане на изборния процес

На 4 април на територията на Община Видин ще се гласува в общо 121 избирателни секции, както и в 4 подвижни секции за хора с увреждания. Създадена е и допълнителна секция в COVID структурите в МБАЛ „Света Петка“, във връзка с решението на Централната избирателна комисия (ЦИК). Според него, ако в болнично отделение за лечение на пациенти с коронавирус има над 10 пациенти, следва да бъде създадена секция.
Секретарят на Общината Валери Димитров увери, че съгласно указанията на ЦИК са предприети всички мерки за гарантиране нормалното протичане на изборния процес в условията на извънредна епидемична обстановка, така че да се защити здравето както на членовете на СИК, така и на гласоподавателите. Налице са и необходимите условия, за да не се допуска струпване на хора в изборните секции.
Над 150 общински служители помагат за подготовката и провеждането на парламентарните избори. Сред дейностите, които те ще извършват, е задължителната дезинфекция на изборните помещения и контролиране как се спазва пропускателният режим в секциите. Тази година, с оглед на епидемичната обстановка и по искане на областния управител, Община Видин предостави Спортна зала „Фестивална“, където секционните комисии ще предават изборните книжа. Организацията за достъпа до сградата и реда в самата зала е ангажимент на Областната администрация, но Общината също ще оказва съдействие. Другата разлика в сравнение с предходни избори е, че комисията от Община Видин, която след отчитането на резултатите ще приема чувалите с бюлетините и книжата, ще бъде също в Спортната зала. По този начин ще се улесни работата на членовете на СИК.
На 3 април (събота), както и в самия изборен ден ще има дежурни служители на Община Видин и при нужда от информация гражданите могат да позвънят на телефон 094 609457.

Екип Видин Вест

Посещения: 21

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!