BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Кула чества своя празник (Снимки)

Тържеството по повод отбелязване празника на Община Кула започна с церемониално вдигане на българското знаме и изслушване на двата химна на България и Европа.

Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил отслужи водосвет за здраве и благоденствие, след което отправи и поздрав към всички.

По традиция бе проведено тържествено заседание на Общински съвет – Кула, което откри председателят на местния парламент д-р Димитър Георгиев. Той даде думата на кмета на града д-р Владимир Владимиров за да поздрави гостите и жителите на града по случай празника. „За десета година се изправям пред вас за да ви поздравя с празника на град Кула- 19 август. В православния календар това е деня на Преображение Господне. Тази дата е избрана защото в далечната 1916-та година започва Земеделското изложение на земеделска продукция от кулския район и околия. След това е избран за празник на града. На този ден не смеятам да правя равносметка за това което е свършено или не е през изминалата година. Всички знаем преживяхме тази година тя беше трудна, белязана от световната епидемия. Бяхме подложени на изпитания всички ние. Здравната ни система, образователната, икономиката, но факт е че сме на този площад и това означава, че сме се справили добре“, каза кметът. И подчерта, че на този ден е нужно да се обърнат всички назад към предците си и да отдадът нужната почит. Също така благодари на всички граждани за съпричасността към живота в града. „Пожелавам да има повече такива хора и с общи усилия да изграждаме нашия град такъв какъвто бихме желали да бъде. Човек е голям колкото са голями мечтите му. Пожелавам на всички да живеем в един град от мечтатели. Честит празник! Бъдете здрави!“, завърши приветствието си градоначалникът.

Поздравления отправиха и председателят на Общинския съвет – Кула и общинският съветник Николай Ненов.

На тържественото заседание бяха изчетени поздравителни адреси към Общината. Поздравления са получени от народния представител и заместник председател на Народното събрание Росица Кирова, от Областния управител Огнян Асенов, от Националното сдружение на общините в България, от кметове на общини от региона и страната и др.

С почетни значки бяха отличени жители на общината, допринесли за развитието й.

Почетна значка на Община Кула, грамота и парична награда от 50лв. получи Радосвета Цецкова Начева за проявена гражданска доблест и смелост.

С почетна значка и грамота бе удостоен дългогодишният самодеец и участник в група „Капачи“ за принос в духовното развитие на на Община Кула и популяризирането на местното културно наследство Пламен Йорданов Данов.

Парична награда от 50лв. и грамота за постигнати исоки резултати в учебната работа и завършване с отличие Средно образование учениците от 12 клас на СУ „Васил Левски“ гр.Кула Ванеса Станимирова Кръстева и Цветина Даниелова Цанкова.




Офциялни гости на тържеството бяха Областният управител Огнян Асенов, кметовете на общините Бойница, Брегово, Ружинци, Чупрене и председателят на Общински съвет – Брегово. Празника в Кула уважиха и кметски наместници от областта, представители на политически партии и граждани.











ВИДИН ВЕСТ

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!