BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Монтана иска по-голям кредит за културна инфраструктура

Община Монтана иска по-голям кредит за културна инфраструктура

Община Монтана ще увеличи максималния размер на кредита, който да поеме, за да осигури средствата за изпълнението на два проекта в културната инфраструктура, съобщават от Общината.

Става дума за предстоящото обновяване на сградите на читалище „Разум” и на Младежкия дом в града. Проектите са част от изпълнението на Интегрирания план за развитие, за което кметът Живков подписа договор за финансиране по оперативна програма Региони в растеж” на стойност 19 милиона лева в началото на програмния период. Сградата на читалището бе включена в основния списък проекти, а сградата на младежкия дом в резервния. С решение на програмата отпаднаха всички резервни за финансиране обекти, което налага увеличаването на кредита, уточни кметът Живков. Сега максималния му размер ще бъде предложен до 1 815 000 лева. При първоначалният вариант размерът бе 1 115 000 лева. За средставта ще се кандидатства пред фонд за градско развитие „Север”, след одобрение от Общинаския съвет в Монтана.

Срокът за погасяването на кредита е планиран за 20 години с две години гратисен период и среднопретеглен лихвен процент от 1.32%.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 18

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!