BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Огнено и светлинно шоу на 6-ти септември във Видин

Огнено и светлинно шоу на 6-ти септември във Видин

Тридневен фолклорен базар ще ни потопи в красотата на ръчно изработени изделия

След броени дни град Видин ще се превърне в празник на цветовете, ритмите и светлината. На 4-ти, 5-ти и 6-ти септември в Крайдунавски парк ще се проведе първото издание на Международен фолклорен фестивал „Синия Дунав“, съобщават от Общината.

Участие в събитието ще вземат изпълнители и групи от няколко държави, разположени по поречието на река Дунав, за да представят своя фолклор на българска сцена. Програмата включва и самодейни състави от България. На сцената ще се представят имена като – оркестър „Орфей“ и Георги Янев, Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови, Градски духов оркестър – Видин, Ансамбъл „Дунав“ и Майсторите на танца.

В рамките на фестивала ще бъде представен базар с местни и гостуващи фермери, занаятчии и производители. Благодарение на момичетата от младежката платформа „Sтетика“ ще се насладим на голямо разнообразие от фолклорни изделия, сувенири, бижута, свещи, натурална козметика, плетива, накити, произведения на художествени занаяти, кулинарни изкушения, вино и други. Всички те са обединени от любовта на творците към българската шевица и традиция.

В трите фестивални дни фондация „Веридас“ ще представи артистична работилница „Царевично сърце“ за деца и възрастни. Гостите на събитието ще могат да се запознаят с основни техники и елементи в областта на тъкачеството, ще наблюдават и демонстрация на плетене с царевична шума. В работилницата децата и техните родители ще имат възможност да декорират и рисуват пана и мозайки с фолклорни мотиви, да разберат какви са основните орнаменти и разноцветни шарки на ръчното тъкане на черги и китеници. Материалите ще са безплатни, а за най-сръчните ръкотворци ще има подаръци и награди.
Атрактивното огнено и светлинно шоу „Мистика“ ще постави финалния щрих на Международния фолклорен фестивал „Синия Дунав“. Това ще бъде и специален поздрав за празника – Съединението на България, който отбелязваме на 6-ти септември.


ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 62

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!