BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Одобрен е проектът „Патронажна грижа + в Община Видин“

Одобрен е проектът „Патронажна грижа + в Община Видин“

Той се осъществява в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, процедура BG05M9OP001-6.002 „Патронажна грижа +“. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 1 009 472,88 лв., съобщават от пресцентъра на местната администрация. С негова помощ Общината ще продължи подкрепата си за нуждаещите се по време на епидемичната обстановка.

Целевите групи по проекта са хора над 54 години с ограничения или в невъзможност да се самообслужват; хора с увреждания и техните семейства; възрастни в риск; лице или член на семейството му, поставено под карантина във връзка с COVID-19; самотен родител с дете (деца) до 12 г., който не може да остави детето (децата) си сами.

Услугите за потребителите ще се осъществяват по график от специалисти – медицински сестри, фелдшери, социални работници, домашни помощници и др. Ще се проследява всяко лице от целевата група да получава здравно-социални услуги до 2 часа на ден за период от 12 месеца.
Проектът ще подпомогне и всички социални услуги на територията на Община Видин, делегирани от държавата дейности, за по-доброто им функциониране. Освен че ще предоставя комплекс от грижи на около 160 лица, той ще осигури и трудова заетост за над 70 души, допълват от Общината.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 54

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!