BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Оркестър „Орфей“ и Георги Янев ще забавляват видинчани в първия ден от МФФ Синия Дунав Видин 2020!

Оркестър „Орфей“ и Георги Янев ще забавляват видинчани в първия ден от МФФ Синия Дунав Видин 2020!

Стартът на МФФ Синия Дунав е съвсем близо, напомнят от Община Видин.
На 4 септември, от 16.00 ч. до късно вечерта първото издание на фестивала ви очаква с красотата на народните носии, с пъстра хоротека, с песните и танците на самодейни състави от България и чужбина, със завладящите изпълнения на оркестър „Орфей“ и Георги Янев.

МФФ Синия Дунав Видин 2020 ще се състои на 4-ти, 5-ти и 6-ти септември в Крайдунавския парк на града. Негови организатори са Община Видин и Event Masters.
Международният фолклорен фестивал „Синия Дунав“ има за цел да популяризира, съхрани и развие българския фолклор, култура, родното производство и да представи международни фолклорни групи, самодейни състави, занаятчии, производители на традиционни стоки. Той обединява уникална концертна програма и народни игри, творчески работилници за малки и големи, изложбени площи и активности.
Мисията на организаторите е МФФ Синия Дунав да се превърне в една от културните прояви с международен мащаб и особена национална значимост. Събитие, което ще даде възможност на изпълнители и групи от други държави по поречието на река Дунав да представят своя фолклор на българска сцена.
Всеки от трите фестивални дни предлага богата програма с участието на големи имена от българската фолклорна сцена като тракийския оркестър „Орфей“ и Георги Янев, обичаната Гуна Иванова, младите изпълнителки Ива и Велислава Костадинови, видинския ансамбъл „Дунав“ и ансамбъл „Майсторите на танца“. Публиката във Видин ще може да се наслади и на български самодейни състави и чуждестранни фолклорни групи.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 41

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!