BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Осем положителни проби за новия щам на коронавируса до момента у нас

Осем положителни проби за новия щам на коронавируса до момента у нас

„От 48 изследвани проби за новия щам на коронавируса, 43 резултата вече са ясни. 8 доказват вирус, идентичен с открития във Великобритания нов щам. От пробите една е от Националния център по заразни и паразитни болести, няколко са от Военномедицинска академия, а останалите – от частни лаборатории“.

Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов вчера във Варна. Той уточни, че новият щам се повлиява от ваксините, както и че при пациенти, при които е установен, се прилага същото лечение, познато до момента.
Министърът коментира вариантите за разхлабване на мерките: „ Предлагаме постепенно разхлабване на мерките по сектори. Започнахме от здравеопазването с плановия прием, образованието – с учениците в началните класове, с детските градини и яслите. Сега ще се се концентрираме в секторите култура и спорт. Ще наблюдаваме тенденцията в рамките на 14 дни, за да можем да предприемем следващите стъпки“. Проф. Ангелов допълни, че всички дискусии в публичното пространство на различни браншове, го радват. „Това означава, че разговорите за недостатъчно линейки, за недостатъчен брой легла, за забавени пациенти, са останали в миналото, а това е успех“.
Коментирайки позицията на ресторантьорите и информацията, че заведенията щели да отворят на 1 февруари в знак на протест, здравния министър заяви, че от него не трябва да се очакват решения под натиск. Разговорите с бранша продължават. „Следваме ясен план, като целта е заедно да преминем възможно най-леко през кризата. Резултатите показват, че до момента решенията са били правилни“, каза Ангелов.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 74

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!