BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Осми Благотворителен турнир по плажен волейбол във Видин. Общината подкрепи кампанията за лечението на 9-годишната Зара

Осми Благотворителен турнир по плажен волейбол във Видин. Общината подкрепи кампанията за лечението на 9-годишната Зара

На централния плаж на крепостта „Баба Вида“ тази сутрин започна осмото поредно издание на Благотворителния турнир по плажен волейболь.

Състезанието се провежда под егидата на Синдикалната федерация на служителите в МВР при ОДМВР – Видин, със съдействието на Община Видин. Идеята на събитието е набраните средства да са в полза на децата на загинали и пострадали служители на реда. Тъй като за щастие от първото издание на турнира досега във Видинско няма такива случаи, всяка година организаторите избират различна благородна кауза. Тазгодишното издание е в подкрепа на кампанията за набиране на средства за лечение на 9-годишната Велизара от Видин.
Ръководството на Общината и служители в общинската администрация също подкрепиха добрата кауза, съобщиха от местната администрация. Тази сутрин заместник-кметът на Община Видин по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова отиде на плажа до средновековната крепост, където се играят волейболните срещи и предаде паричното дарение на съорганизатора на събитието Емилиян Недялков. Тя поздрави от името на кмета на Видин д-р Цветан Ценков и от свое име инициаторите на турнира и изрази надежда, че примерът на участниците в спортната проява ще вдъхнови и други видински граждани за добри дела. Заместник-кметът увери, че и занапред Общината ще продължи да подкрепя подобни благородни каузи.
В тазгодишното издание на Благотворителния турнир по плажен волейбол за участие са се записали дванадесет отбора при мъжете и три – при жените, като извън класирането срещи ще изиграят и два отбора с деца под 14 години.

Малката Велизара е очарователно 9-годишно момиченце, което от раждането си се бори с тежката диагноза хидроцефалия. След редица интервенции състоянието й се подобрява, но за да продължи това са необходими скъпоструващи рехабилитации в чужбина. Освен това на Зара й предстои най-малко още една операция през тази година за отстраняване на имплантите, които са поставени, за да изправят крачетата на детето. Осигуряването на необходимите средства не е по силите на семейството на Зара. Затова те се обръщат с призив за помощ към всички хора с добри сърца.

Желаещите да помогнат с дарение могат да направят това на следните банкови сметки: BG32UBBS80021074421540 – в лева; BG88UBBS80021452136010 – в евро, титуляр: Велизара Василева Богоева, както и чрез Paypal – ystefanovav@gmail.com.

Снимки:Община Видин

ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 144

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!