BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Офисът на НАП във Видин призовава клиентите да ползват дистанционна комуникация

Офисът на НАП във Видин призовава клиентите да ползват дистанционна комуникация

Предвид усложнената и динамична обстановка в страната, породена от COVID-19, офиса на Националната агенция за приходите в град Видин призовава своите клиенти да ползват възможностите за дистанционна комуникация и да посещават офиса на институцията само, когато е крайно необходимо и неотложно.

Електронните услуги на НАП са достъпни на адрес https://inetdec.nra.bg/ чрез персонален идентификационен код или електронен подпис. По електронен път бизнеса, самоосигуряващите се лица и гражданите може да подават всички видове данъчни и осигурителни декларации, може да получат всички видове удостоверения, необходими им пред други институции, може да се проверява и уточнява здравен статус, както и да се плащат текущи и просрочени задължения.
Персоналния идентификационен код се получава от всеки офис на НАП, напълно безплатно и в рамките на броени минути. За допълнително улеснение е предоставена възможност за заявяване на ПИК код с обаждане в Информационния център на НАП на 0700 18 700, на имейл: infocenter@nra.bg, по пощата и чрез Системата за сигурно електронно връчване (https://edelivery.egov.bg/), която се поддържа от Държавна агенция „Електронно управление“. Тези допълнителни възможности спестяват време, необходимост от попълване на документи и ограничава присъствието в офисите само до получаването на кода.
Достъпът до сградата на офис на НАП Видин е строго контролиран, не се допускат клиенти без предпазни средства и струпване на хора пред гишетата за обслужване, периодично се извършва дезинфекция на салона за обслужване и се спазват всички противоепидемични мерки, указани от Министерство на здравеопазването и Областния кризисен щаб, уверяват от офиса на НАП в града.

Допълнителна информация за ползването на електронните услуги на НАП може да се получи в сайта на приходната агенция – www.nap.bg, на телефона на кол центъра – 0700 18 700, където обажданията се таксуват по тарифата на съответния оператор.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 267

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!