BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Парковете във Видин са достъпни от днес при определени условия(Снимки)

Парковете във Видин са достъпни от днес при определени условия(Снимки)

Парковете във Видин са достъпни от днес при определени условия, съгласно заповед на кмета, съобщават от пресслужбата на общината.

В трите парка – Крайдунавски, „Владикина бахча“ и „Рова“ Общината постави указателни табели за изискванията, които трябва да се спазват при посещението им. Рано тази сутрин беше направен инструктаж със служители, които ще отговарят за стриктно изпълнение на условията в заповедта и за недопускане на нарушения. Направен е график за дежурствата, които ще се дават през седмицата.

От 9.30 ч. до 18.30 ч. всеки ден в парковете се допускат деца до 12 години, задължително с техните родители или членове на техните семейства, но не повече от двама възрастни; във времето до 9.30 ч. и след 18.30 ч. – собственици на кучета (но не повече от един), които могат да разхождат домашните си любимци. Това трябва да става само при задължително спазване на противоепидемични мерки: носене на предпазни маски; дистанция 2,5 м спрямо други семейства, както и насрещно движещи се хора; съблюдаване на всички останали мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия, уточняват от общината.

На територията на парковете се забранява събирането на деца и възрастни от различни семейства на едно място; използването на детски площадки, спортни съоръжения, пясъчници, скейтборд площадки; игрите на деца в група и с общи играчки; сядането на пейки, на тревни площи и правенето на пикник; употребата на алкохол.

Заповедта на кмета на Община Видин е издадена на базата на заповед на министъра на здравеопазването от 26.04.2020 г., в условията на извънредното положение в страната и създалата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19.
Със съдържанието на документа може да се запознаете Заповед+№-РД-02-11-414+от+27.04.2020-разрешение-паркове

СНИМКИ:ОБЩИНА ВИДИН

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 182

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!