BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Парламентът отхвърли предложението да се договори доставка на руската ваксина

Парламентът отхвърли предложението да се договори доставка на руската ваксина

Парламентът отхвърли предложението на най-голямата опозиционна партия правителството да има право да преговаря за доставка и на руската ваксина „Спутник V“.

Министерският съвет да предприеме всички необходими действия за провеждане на своевременни консултации с Европейската комисия с цел проучване на възможността за покупка на ваксини, които са получили разрешение за употреба в държави извън ЕС и Европейското икономическо пространство, приеха депутатите.

В хода на дебатите не изключиха нуждата от бърза реакция за добавяне на ваксини у нас. Но управляващите са категорични, че това трябва да се случи със спазване на европейското законодателство и одобрението на руската ваксина от Европейската агенция по лекарствата.

Стана ясно, че до месец е възможно руската ваксина да бъде одобрена от европейския регулатор.

В последния работен ден на 44-ото Народно събрание прозвучаха и политически декларации.

Парламентът отложи гласуването на така наречените творчески пенсии на още 92-ма певци, музиканти и артисти, сред които са Силвия Кацарова, Георги Христов, братя Аргирови, Христо Кидиков и др. Причината точката да отпадне от дневния ред на депутатите е, че в деловодството на парламента няма внесен доклад за решението.

Източник:БНР

Посещения: 26

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!