BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Парламентът ще обсъди на първо четене промените в Закона за здравето

Парламентът ще обсъди на първо четене промените в Закона за здравето

Промените в Закона за здравето ще бъдат разгледани на първо четене на днешното извънредно заседание на парламента, предаде Novini.bg.

Предложенията на Министерския съвет определят мерките след края на извънредното положение, което изтича на 13 май. След 13 май здравният министър Кирил Ананиев ще има правомощията да издава заповеди според епидемичната обстановка. Той ще може да определя мерките за страната и само за отделни региони.
По негово разпореждане ще продължи да действа и задължителната карантина за болни и завърнали се от чужбина. Правят се законови промени, свързани със социалната и икономическа защита на гражданите, промени в подкрепа на туристическия бранш, както и такива, свързани с дистанционното приключване на учебната година.

С изключение на БСП всички парламентарни групи одобряват мерките. От ДПС заявиха, че имат технически предложения, които ще направят между първо и второ четене.

Промени ще има и в Закона за акцизите и за този за корпоративното подоходно облагане, които целят да подпомогнат приходите в бюджета.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 27

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!