BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Партиите постигнаха съгласие за състава на подвижните секционни избирателни комисии в Община Видин

Партиите постигнаха съгласие за състава на подвижните секционни избирателни комисии в Община Видин

На свиканите от кмета на Общината д-р Цветан Ценков консултации за определяне на съставите на секции за гласуване с подвижна избирателна кутия във връзка с парламентарните избори, насрочени на 4 април 2021 г., присъстваха представители на ПП „ГЕРБ“, ПП „Движение за права и свободи“ и ПП „Воля“.

Видинският кмет поздрави присъстващите и изрази надеждата си изборите да бъдат честни и почтени. „И се надявам политиците наистина да се замислите трябва ли нашият град да остане в това положение, трябва ли да го променяме и да си върне своята достолепност, която е имал през доста векове“ – каза д-р Ценков и пожела успех.
На консултациите бе постигнато споразумение ръководният състав на подвижните секционни избирателни комисии (ПСИК) да се състои от определени от ГЕРБ, Коалиция „БСП за България“ и ДПС лица. Една от секциите в с. Градец ще бъде с председател от ДПС. За тези секции, които ще обслужват карантинирани лица, също има съгласие и там разпределението е както в подвижните.

Секретарят на Общината Валери Димитров съобщи, че е предвидено секция да бъде образувана и в COVID отделението на МБАЛ „Св. Петка“, град Видин. Тя ще се състои от трима членове, определени от ГЕРБ, БСП и ДПС. Там ще се проведе гласуване, в случай че има повече от 10 пациенти.
„Срокът за подаване на заявления за ПСИК изтича на 20.03.2021 г., така че и утре могат да бъдат подавани. По тази причина Общинската администрация, както и кметовете на кметства и кметските наместници ще работят в утрешния ден. Броят на ПСИК ще бъде уточнен на базата на подадените заявления“ – допълни Димитров.

По време на консултациите бе поставен въпросът дали навсякъде помещенията, в които ще работят избирателните комисии, отговарят на изискванията и дали в едно помещение не се предвиждат по две секции. Секретарят на Общината отговори, че адресите на секциите вече са определени, а колеги от администрацията, които са ангажирани с нормалното протичане на изборния процес, в момента проверяват всички помещения, в които могат да бъдат позиционирани СИК, така че да не се допуска струпване на хора, с оглед на епидемичната обстановка.

Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 55

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!