BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поздравление от кмета на Видин по случай Деня на българската община

Поздравление от кмета на Видин по случай Деня на българската община

Днес отбелязваме Деня на българската община и местното самоуправление в България.

На 6 октомври 2021 г. Министерският съвет прие решение, с което обяви 12 октомври за Ден на българската община и местното самоуправление в България. Правителственото решение е взето по предложение на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Исторически датата е свързана с публикуването през 1882 г. в брой 117 на „Държавен вестник” на Закона за общините и градското управление. Това е първият законодателен акт, който регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници.

По случай днешният ден, кметът на Видин д-р Цветан Ценков отправи поздравление:

На 12 октомври, когато отбелязваме Деня на българската община, отправям моите искрени поздрави към служителите в общинската администрация, общинските съветници, кметовете и кметските наместници. Поздравявам с празника и всички жители на Видин, защото развитието на общината зависи и от тяхната гражданска активност и от дейното им участие в местното самоуправление.
На днешната дата през 1882 година е обнародван първият в България Закон за общините и градското управление. И до днес с отбелязването на Деня на българската община се акцентира върху важната роля на местната власт и се напомня, че Общината е много повече от административна структура – тя е преди всичко общност от хора, които са избрали да живеят заедно на една територия. Този празник ни припомня, че от всички нас зависи да вървим в една обща посока – към просперитета на Видин.
Въпреки трудностите, пред които епидемичната ситуация изправи всички ни, администрацията продължи да предоставя качествени услуги на гражданите и да изпълнява своята социална роля, оказвайки подкрепа на хората в уязвимо положение. Вярвам, че само чрез продължаващо добро взаимодействие с всички институции, както и с бизнеса и с гражданското общество ще съумеем да реализираме успешно важните за бъдещето на Видин инфраструктурни проекти и да продължим да постигаме още по-значими резултати в развитието на културата, образованието, туризма.
По случай днешния празник пожелавам на всички мои колеги, както и на служителите в общинската администрация здраве, успехи, лично и семейно щастие, както и много енергия, за да продължат със същия професионализъм да изпълняват своите задължения и да работят в полза на гражданите!

Честит празник!

ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 19

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!