BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Почина oще един от заразените с COVID – 19 във видинската болница (Новините – кратка емисия в 20:00 часа)

Почина oще един от заразените с COVID – 19 във видинската болница (Новините – кратка емисия в 20:00 часа)

Става въпрос за 91 годишен мъж, който беше един от контактните на първият заразен от дома, който се лекувал в инфекциозното отделение на видинската болница. След медииния шум в социалната институция, днес заразените бяха изведени от дома. Междувременно и Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев дойде за да провери сутацията на място.

Осемтте човека, които бяха оставени въпреки положителните проби за коронавирус в социалния дом, бяха изведени преди обед. 7 от тях бяха транспортирани във Враца и един по желание на близките му в болница в София. Междувременно един от настанените във видинската болница – почина този следобед.

д-р Венцислав Владински – директор на РЗИ – Видин
„Самото лице е на 91 години и е с доста съпътстващи заболявания“

И още: Облеклата за персонала в Дома за възрастни, които се оказаха на над 35 години били доставни по тяхно желание.

Кирил Ананиев – министър на здравеопазването
„Бяха поискани от Дома за възрастни хора – калцуните, които се предоставиха от държавния резерв. Това е по тяхно искане.“

Министърът на здравеопазването днес предостави още 100 защитни костюми за видинската болница и вече нови коплекти за Дома в Орешец.

Кирил Ананиев – министър на здравеопазването
“ Не бива да се внушава, че едва ли не старческите домове са оборудване с костюми от миналият век.“

А иначе, недостигът на кадри във Видинската болница заради огнището от коронавирус става все по осезаемо.

д-р Ивета Найденова – прокурист на МБАЛ „Света Петка“
„За работа на този етап имаме сили. Предстои сериозно преструктуриране на отделенията. Където е необходимо ще се пренасочват хора за да продължим да работим“.

Кирил Ананиев – министър на здравеопазването
„Вчера пуснах едно писмо до всички РЗИ-та в страната с апел да обърнат към лечебните заведения и да осигурят персонал, който да го пренасочим във видинската болница.“

Според министър Ананиев ръководството на болницата се е справило отлично със ситуацията въпреки, че допуснаха над 30 човека да „запалят“ коронавируса във Видин.

КАЛИН ИВАНОВ: „Г-н Ананиев, кога ще освободите ръководството на болницата, знаем, че той е подал оставка преди няколко месеца вече“?
Кирил Ананиев – министър на здравеопазването
„Сега не е време за смяна на ръководството във това време на пандемия. Ще направим анализ как се е справило в този критичен момент и ще говорим след това.“

Заразените до момента с коронавирус във видинско остава 83 -ма, като 32 -ма от тях са от персонала на областната болница.

АВТОР: КАЛИН ИВАНОВ

Посещения: 846

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!