BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

По 40 нарушения на скоростта дневно са установени в област Монтана в едноседмична акция

По 40 нарушения на скоростта дневно са установени в област Монтана в едноседмична акция

В дните от 10 до 16 юли при осъществения контрол на пътното движение в област Монтана са извършени засилени проверките за установяване на нарушения, свързани с превишаване на разрешената максимална скорост за движение.

При извършения контрол са използвани всички налични технически средства за контрол на скоростта, както в светлата, така и в тъмната чат на денонощието.

272 са установените нарушения на скоростното ограничение в областта. По-голямата част от тях – 219, са установени извън населените места, останалите – 53 – в населените.

В хода на акцията са извършвани и проверки за установяване на управление на МПС след употреба на алкохол, наркотични вещества и техни аналози. Заловени са 5 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, като 4-ма от тях са били със съдържание на алкохолния градус над 1,2 промила в издишания въздух.
област Монтана
можнтана
Статистиката показва, че значителен процент от тежките пътнотранспортни произшествия в страната с голям брой загинали и пострадали са причинени поради движение с несъобразена скорост, неправилни маневри и отнемане на предимство в комбинация с управление на МПС след употребата на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози. Осъществяването на засилен контрол е от изключително значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите по пътищата. Намаляването на броя на загиналите при пьтнотранспортни произшествия с 500/0 до 2020 г. спрямо 2010 г. е цел, поставена от Европейската КОМИСИЯ пред страните-членки на Европейския сьюз (ЕС).

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 9

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!