BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Президентът: Ако няма смяна на модела и прозрачност на управлението, никога няма да модернизираме България

Президентът: Ако няма смяна на модела и прозрачност на управлението, никога няма да модернизираме България

Планът за възстановяване и устойчивост не трябва да се превръща в поредно средство за усвояване на финанси чрез саниране, строителство и покупки. Положително е, че въпреки изключително кратките срокове и липсата на обосновка и информация за конкретните проекти, множество научни, обществени и съсловни организации представиха на Министерски съвет своите становище. Няма да правя анализ на този план, защото споделям изказаните тези и становища както положителни оценки, така и критики относно неяснотата за визия и необходимите стъпки за реализация на плана, както разбира се и дефицити във важни области, включително препоръки на ЕК към държавите-членки. Днес няма да представяме поредно становище, а конкретен план.

Това заяви на брифинг държавният глава Румен Радев, който представи изготвени от президентската администрация Проекти за модернизация на България и за прозрачно и ефективно управление, предаде Novini.bg.
„Ако моделът на управление не се смени и не засилим гражданския контрол над работата на правителството, каквито и средства да се отпускат, няма да успеем да модернизираме и реформираме България, няма да успеем да реализираме нито една политика. Днешният План на Президентството се опитва да направи точно това – да представи стъпки за модернизация и прозрачно управление на България. В обществото ни има амбиция и капацитет този план да бъде реален двигател на икономическото възстановяване и прогресивното развитие на България“, добави президентът.

„Ако искаме България да стане индустриална и модерна държава, образованието трябва да стане стратегическа национална цел и говоря не само за образованието в училище. Ако искаме да бъдем конкурентноспособни за бъдещето, ние трябва максимално бързо да предприем стъпки за максимално качествено образование. Трябва да инвестираме в новите технологии. Всички тези стъпки са залегнали в нашите проекти“, каза още Радев.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 21

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!