BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Премиерът: В новия завод в Разград ще могат да се произвеждат ваксини срещу COVID-19 (Снимки)

Премиерът: В новия завод в Разград ще могат да се произвеждат ваксини срещу COVID-19 (Снимки)

До три месеца ще имаме готов завод, където ще могат да се произвеждат ваксини срещу COVID-19, обяви министър-председателят Бойко Борисов в Разград.

Премиерът посети производствената база на „Биовет“ АД, където ще има възможност да се произвеждат ваксини за хуманната медицина, включително срещу COVID-19, както и ваксини за ветеринарна употреба. За целта компанията е инвестирала близо 120 милиона лева.

„България отново показва, че в иновациите, в най-добрите технологии и в науката е много напред“, изтъкна министър-председателят и посочи, че вече е информирал Европейската комисия за капацитета на новия завод в Разград, за производствената апаратура, с която разполага, и за техническите му възможности. Министър-председателят отбеляза, че капацитетът на завода ще позволи да се произвеждат милиони дози, така че да се отговори на огромните потребности от ваксини и да се спасяват човешки животи. „В следващите години ваксинацията ще е от съществено значение. И ако други днес започват да изграждат производствени мощности, ние сме на фаза монтирането на машини“, изтъкна Борисов.

Инвестиционният проект на компанията в Разград е за общо 400 млн. лева, от които близо 120 млн. лева за производствените инсталации за ваксини.

Снимки:Фейсбук

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 45

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!