BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Приключи ремонтът на пенсионерския клуб в Долно Белотинци

На 05 септември Кметът на Община Монтана Златко Живков и председателят на клуба Миладин Динков прерязаха лентата за откриването. Основният ремонт е направен по проект, финансиран с 3000 лева от община Монтана и платформа Агора, чрез фонда за местни инициативи на община Монтана. Това е третият малък проект през последните три години, изпълнен в това село. Допълнително са осигурени и средства от кметството за довършителни работи около и вътре в сградата. В инициативата са се включили и много доброволци и дарители.

Клубът на пенсионера има своя певческа група, която представи днес на празника част от своя репертоар. След ритуално хвърляне на монети за здраве и наричания за добруване гостите бяха посрещнати в малкия салон, за да видят  промяната му и опитат  кулинарните изкушения на жените от клуба. На изпроводяк кметът на селото Георги Цеков  започва да разказва и за другите подобрения в селото – сградата на кметството, читалището, стадиона. На терена му играят отбори от всички възрастови групи.

Долно Белотинци е четвъртото по големина село в община Монтана . То е на разстояние  10 километра от града. В селото живеят 600 души, 150 от тях в пенсионна възраст. Тук се намира читалище „Народна пробуда 1927” , което може да бъде пример на всички за това как се  поддържа материална база.  През последните години сградата на културното средище е претърпяла пълна промяна отвън и отвътре. Изпълнени са два проекта, с които е създадена зала на самодееца и е купена нова озвучителна техника. Различните пространства са чисти, спретнати и уредени във всеки ъгъл със старание и постоянство.  Това е резултатът от организацията, грижата и труда на две жени Рени Йорданова Тодорова – секретар и  председател Павлина Тодорова Филова.

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!