BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проведоха обществено обсъждане по Проект на Наредба за управление на отпадъците във Видин

Проведоха обществено обсъждане по Проект на Наредба за управление на отпадъците във Видин

Днес в залата на Общински съвет – Видин се проведе обществено обсъждане по Проект на Наредба за управление на отпадъците, съобщиха от пресцентъра на Община Видин.

Заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев представи основните промени, които се предлагат с разработения Проект на Наредба за управление на отпадъците. „Настоящата Наредба е приета с Решение №94, взето с Протокол №7 от 25.07.2014 г. на Общински съвет – Видин и оттогава не е актуализирана. Предлаганите промени в действащата наредба са многобройни и важни, поради което е наложително нейното отменяне и заменяне с нова“, обясни заместник-кметът. Той допълни, че разработеният проект е съобразен с настъпилите промени в нормативната база, включително последните изменения в Закона за управление на отпадъците (влезли в сила от 17 февруари 2021 г.) и в Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства (влезли в сила от 8 януари 2021 г.). „Ако преди сме чакали три месеца от момента, в който общинският инспекторат залепи стикер на излязло от употреба МПС, с тази промяна ще можем да реагираме в рамките на 30 дни, след които съответното превозно средство да бъде превозено до пункт за предаване на автомобили“, обясни Светослав Скорчев.
Той посочи, че проектът на Наредба отразява и настъпилата промяна в организацията по събиране и транспортиране на битовите отпадъци в Община Видин, след като от началото на годината работи новото Общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“. Съобразен е и с новите услуги, предлагани вече от Община Видин, които са свързани с управлението на строителни и биооотпадъци и озеленяване. „С новата наредба ясно са упоменати правилата за изхвърляне на строителни отпадъци от разрушаване на сгради и текущи ремонти на домакинствата, като е дадена възможност на гражданите да извозват до Регионалното депо образуваните от тях строителни отпадъци в малки количества“, посочи Скорчев. Той допълни, че са въведени и нови такси и услуги, предлагани от Община Видин. „Заложени са по-високи глоби за нарушителите, като административните нарушения и санкциите са съобразени с размера на сумите в Закона за управление на отпадъците“, подчерта заместник-кметът.


Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 35

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!