BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проф. Кантарджиев с коментар за маските и разкри с какво да лекува болно гърло за да се предпазим от коронавируса

Проф. Кантарджиев с коментар за маските и разкри с какво да лекува болно гърло за да се предпазим от коронавируса

Ще засегна три неща. Първото – по отношение на противоепидемичните мерки; второто, там където съм силен – тестовете. И третото – някои научни факти. Най-важното нещо е контролът на мерките и това че хората трябва да са с маски. Никой не се е задушил. Всеки знае, че не е приятно да се носи на носа. Когато някой дойде с маска при мен и говори от метър и половина с мен – то знам, че ми пази здравето. Маската може да те предпази, но зависи от качеството ѝ. Ако разговорът е спокоен, то ти трябва час, за да се заразиш. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев по време на брифинга на МЗ, предаде Novini.bg.

Той напомни, че трябва да се спазват и четирите Д-та. Да не се предозира с витамин D и да не се прекалява с имуностимулатори.

Проф. Кантарджиев даде съвет относно грипа и коронавируса. По думите му всяка вирусна инфекция трябва да се лекува още в началото, а не да се чака петия ден. Той обясни, че коронавирусът първо попада в гърлото. Като съвет с какво да се лекуваме веднага, професорът посочи лимон със сода. „Коронавирусът първо попада в гърлото Ви, след това заразявате вашето семейство, а накрая той попада и в белите Ви дробове“, подчерта Кантарджиев.

„Който не издържа, да не гледа постоянно телевизия за коронавируса. Нещата се преекспонират. Хората се подтиснаха. Най-важен е контролът и самоконтролът“, посочи професорът.

По думите му трябва да се възприемат бързите антигенни тестове. „Трябва да се хващат първите случаи и да се изолират“, подчерта Кантарджиев. „В автобусите трябва да има маски, често дезинфекциране на ръцете и отворени прозорци, докато издържим“, обясни още професорът.

Той обясни, че първите антитела се появяват в кръвта на десетия ден. Ако на 40 ден човек има антитела, то той може да стане донор на плазма.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 164

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!