BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първа снежна покривка на Петрохан, има паднали дървета на пътя(СНИМКИ)

Първи сняг заваля на прохода Петрохан и се образува тънка снежна покривка. Температурите са около и под нулата, има мъгла и много силен вятър.

Има сигнали за непочистена пътна настилка.

Дърво е паднало на пътя и допълнително задруднява движението, предупреждават от Facebook групата Meteo Balkans.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ предупреждават шофьорите да бъдат внимателни, защото пътните настилки са мокри и хлъзгави в цялата страна.

През нощта ще бъде облачно и дъждовно, с по-значителни валежи в Северозападна България. Временни разкъсвания на облачността ще има над североизточните райони. Ще духа слаб източен, в Източна България умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса.

Утре явленията временно ще отслабнат. Над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, с временни разкъсвания в източната половина. В Западна България ще продължи да превалява дъжд. Ще духа слаб, в Източна България умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 10 и 15 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 15-16 градуса. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. В планините ще бъде облачно и мъгливо. В масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, по най-високите части от сняг. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса.

В началото на новата седмица времето ще се задържи предимно облачно, с валежи, значителни по количество в понеделник в Южна, а във вторник в Северна и Източна България. През първия ден вятърът ще е умерен от североизток, привечер ще отслабне и в западните и централните райони ще се ориентира от запад-северозапад, а в източните ще остане североизточен. Минималните температури ще са между 6 градуса и 11 градуса, а максималните – между 11 и 16 градуса.

Редактор: Виктория Маджарова;
Източник: НИМХ, БТА, Meteo Balkans

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!