BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разбиха модерна наркооранжерия в монтанското село (Снимки)

Операцията е проведена под ръководството на прокуратурата

Полицейските действия са осъществени след получен оперативен сигнал. В хода на операцията е извършено претърсване в района на землището на с. Говежда, община Георги Дамяново, където криминалисти от ОДМВР и РУ – Монтана открили модерно оборудвана наркооранжерия. В две от помещенията, с площ от около 300 кв.м., ползвани преди време като свинеферма, е открита впечатляващи техника за отглеждане на растения от индийски коноп – цифрова апаратура за измерване и поддържане на температурата и влажността на въздуха, система за капково напояване, 3 вентилатора, 41 осветителни тела, уред, 38 ел.трансформатора. От едното помещение са иззети 600 големи растения от вида на конопа, други 340 растения с размери от 3 см до 140 см от същия вид и 1 300 разсъда. В съседна сграда, пригодена като разсадник за индийския коноп, са открити освен растения, опаковъчна машина и кантар.

Това е третата мащабна по размери наркооранжерия, разкрита в областта през последните шест месеца. Тези престъпления са латентни и трудно се установяват, особено в обезлюдени балкански села, където всички бивши селскостопански сгради са потънали в растителност, в случая далеч от пътя, в края на населеното място. Постройките бивали посещавани рядко от ползвателите – два пъти в месеца. Важното в случая е, че е пресечена престъпна дейност, наркотикът не е продаден на улицата, не са генерирани финансови средства за подпомагане на престъпната дейност на извършителите, коментира ст. комисар Пламен Томов, директор на ОДМВР-Монтана. Образуваното досъдебно производство се води за извършени престъпления по чл. 354в, ал. 1 от НК и чл. 354а, ал. 1 от НК – отглеждане на растения от рода на конопа и незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение. За това говорят намерените 18 кг суха тревна маса канабис, пликове, машина за вакуумно пакетиране и електронна везна. Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана. Понастоящем се установяват собствениците на въпросните помещения, уточни окръжният прокурор Росен Петков.




Снимки:МВР

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!