BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разхлабват поетапно мерките на базата на резултатите от ваксинирането срещу COVID-19

Разхлабват поетапно мерките на базата на резултатите от ваксинирането срещу COVID-19

Поетапно и на базата на резултатите от ваксинирането срещу COVID-19 и оздравелите пациенти започваме разхлабване на мерките“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в гр. Бяла, Русенско. Премиерът уточни, че детските градини и ясли ще бъдат отново отворени от 5 април, обсъждат се и вариантите за връщането на учениците от 5 до 12 клас от 12 април по определена схема.

Ще се разреши функционирането на откритите площи на заведенията, ресторантите, кафенетата, а театри, галерии, музеи, филхармонии, консерватории ще отворят при определен капацитет – първо на 30%, следващата стъпка ще е при заетост на 50%. Предвижда се също отпадането на забраните и за фитнеси и спа центрове.

„В тази изключително тежка ситуация в света, това е оптималният вариант между прилагането на мерки и психическото здраве на хората“, посочи министър-председателят и подчерта, че благодарение на усилията на ЕК у нас до края на тази седмица ще пристигнат 230 000 дози ваксини, а за месец април се очакват над 700 000.

„Разчитам на всички лични лекари, на всички наши медицински специалисти да поставят по 10 000-15 000 ваксини на ден. Това означава, че ще достигнем към 1,5 милиона българи, които или да са ваксинирани или да имат защита с антитела след преболедуване и май-юни вече ще излизаме от пандемията“, категоричен бе премиерът Борисов.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 29

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!